Creveti in sos de usturoi

de Bya Ralu in Fructe de mare, 1 Feb 2013 | 9963 vizualizari

 

au iesit atat de gustosi,as fi mancat 1 kg singura=)))) reteta e de aici http://www.e-retete.ro/retete/creveti-cu-usturoi

 

INGREDIENTE

  • creveti
  • 5 catei de usturoi
  • boia dulce,chili,sare
  • 1 lingura vin rosu
  • 2 linguri ulei masline
  • 1/2 zeama lamaie
  • patrunjel
  • 1 foaie de dafin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti in sos de usturoi:

Crevetii se curata de cap si de coaja si se spala. Se lasa coada pentru un aspect placut. Se scot pe un servet de hartie.

Intr-un mojar se pune usturoiul strivit, se amesteca bine cu sare, se adauga 2 linguri de ulei treptat, amestecand bine pana se face o pasta. Se adauga boia dulce, fulgii de chili, 2 linguri apa si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca totul foarte bine.

Intr-o tigaie se pune ulei (cat sa fie pe fundul tigaii) si cand s-a incins uleiul se pun crevetii si foia de dafin. Se lasa circa 2 minute pe ambele parti. Se adauga sosul obtinut, vinul rosu si sucul de lamaie. Se amesteca totul bine si se lasa cca 2 minute maxim ca sa se imbine toate condimentele.

Se servesc cu paine prajita, care o inmuiem in sosul format! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti in sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

01.02.2013, 23:01

Micutza Luana 1

20.03.2013, 00:42

awww iamiii tre sa.mi dai macar sa gust )

Bya Ralu 1

20.03.2013, 01:36

)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orzo cu legume de vara si creveti